Alkoholafvænning – når du vil have din alkoholiserede pårørende tilbage til livet

Når et forbrug af alkohol tager overhånd, og dermed udvikler sig til et overforbrug, er der ikke langt til et decideret misbrug. Et misbrug af alkohol er karakteriseret derved, at du som alkoholiker ikke kan gennemføre din dagligdag uden at have indtaget en vis mængde alkohol.

I fagsprog taler man om, at alkoholikere kan en vis funktions promille – og denne promille er i sig selv væsentligt højere end hvad ikke alkoholikere kan tåle. Dette skyldes, at man under et langvarigt og massivt forbrug af alkohol udvikler det, der kaldes tolerans, hvilket betyder, at der skal mere om mere alkohol til for at opnå den ønskede virkning. Du har sikkert set en alkoholiker tylle en halv flaske vodka, som om det da ikke var noget særligt – en handling, som ville have sendt almindelige mennesker i dørken med et brag!

Tolerans er dog ikke et udtryk for, at man som alkoholiker kan ”tåle” mere alkohol end andre mennesker. Kroppen og hjernen tager nøjagtig lige så stor skade af det massive og umådeholdne forbrug af det organiske opløsningsmiddel, og de fleste alkoholikere vil, selv efter en afvænning, leve med disse skader resten af deres liv.

Få den bedste alkoholafvænning på et behandlingscenter

Derfor er det vigtigt, at du som pårørende til en alkoholiker tager affære lige netop i det øjeblik du spotter et problem. Du bør dog fare med lempe – din alkoholiserede ven, kæreste eller ægtefælle vil nemlig typisk selv benægte, at der er et problem, og afvise alle forsøg på overtalelse.

Du bør derfor alliere dig med såvel andre pårørende såvel som med et professionelt misbrugscenter, som kan forestå en effektiv alkoholafvænning. Med hjælp fra Behandlingscenter Søby Park har mange alkoholikere fået deres liv tilbage – og det kan din alkoholiserede pårørende også opnå.

Du kan læse mere om afvænning på behandlingscentersoebypark.dk