I blomster, blade, rødder, bark, bær og visse frugter findes der æteriske olier, som er koncentrerede planteolier. De giver planten dens duft og smag, og så kan de udvindes på forskellig vis, så vi kan nyde de skønne dufte og få gavn af de gode egenskaber. 

De æteriske olier er efterhånden blevet anvendt i århundrede, hvor deres store popularitet især skyldes deres effektive bakterie-, virus- og svampedræbende egenskaber. Derudover kan olierne være med til at vække vores sanser på forskellige måder alt efter hvilken olie, du bruger.

Æteriske olier kan fremme velvære i krop og sind 

De populære dråber finder man både i kosmetik, hudpleje, parfumer, fødevarer og meget mere. Derudover har de i høj grad også en terapeutisk virkning, og derfor bliver de også brugt i alternativ behandling for at fremme velvære i krop og sind. 

Der findes mange forskellige æteriske olier, men de mest populære er især lavendel, eukalyptus, citron, Tea Tree olie og pebermynte. De har alle sammen forskellige egenskaber, så det er et spændende univers, hvor du kan gå opdagelse og finde den olie, der matcher det, du har brug for. Lavendelolie har eksempelvis en beroligende effekt, mens eukalyptus og citron kan have en opkvikkende effekt. 

Find din favorit olie der matcher dit behov 

Du kan vække sanserne på forskellig vis med olierne. Først og fremmest kan det gøres via lugtesansen ved f.eks. at dryppe lidt på en duftsten, hovedpuden og blot ved at løsne låget let på flasken. Derudover kan de også bruges på huden, men her er det vigtigt, at de bliver fortyndet ud i noget vand eller en god olie, da det er stærke sager. 

Hvis du har fået lyst til at kaste dig ud i æteriske olier, så kan du finde et godt udvalg hos Vera Cura, hvor du kan være sikker på, at kvaliteten er helt i top. Udvalget er stort, og olierne er alle fremstillet i Danmark. Klik ind på deres hjemmeside og find din favorit.