Ovenpå en gulvafslibning er der flere forskellige muligheder for at behandle brædderne, så de kan modstå skidt og snavs. En af de teknikker, der særligt har vundet frem de seneste år, er maling – men er det svært at male et trægulv?

Drømmer du om de flotte, stilrene hvide gulve, der leder tankerne hen på moderne københavnerlejligheder og svensk landidyl, så er du ikke den eneste. De hvide trægulve har vundet større og større indpas hos danskerne, og det er ikke unormalt at se et billede eller to af hvidmalede gulve, hvis du tjekker ind på boligsiderne på instagram og facebook.

Men hvordan griber du det an, hvis du selv vil male gulvet? Vi har samlet en miniguide til dig – det er nemlig ikke så let, som man lige går og tror. Og så alligevel.

Sådan maler du dit trægulv

Inden du overhovedet så meget som overvejer at dyppe penslen i en spand maling, skal dit trægulv klargøres, og det gør du ved at give det en gulvafslibning (se fx mere her: https://gulvkanonen.dk/). Når gulvet er slebet og rengjort, er du klar til at gå i gang.

Som det første skal du have fat i en god omgang malertape, så du kan dække karme og lignende af. Derefter skal du købe en god omgang grunder, som brædderne skal males med, inden du begynder med den rigtige maling. 

Når gulvet er grundet, skal det males med den hvide maling, og her er det vigtigt, at du har valgt en slidstærk malingtype, der kan holde til det slid, der kommer, når fødder hver dag tramper henover brædderne. Gulvet kan du male med pensel, hvis du er til detaljearbejde, eller du kan bruge en pensel til at rulle malingen på. Uanset hvordan du vælger at gøre det, kan du forvente, at det skal males 2-3 gange, før malingen dækker hundrede procent.