advertorial

Ønsker du at beholde alle dine tænder hele livet igennem? Så er det vigtigt at du børster tænderne og renser mellemrummene med tandtråd hver dag – og at du passer dine årlige eller halvårlige tandlæge besøg.

Hvorfor gå til tandlæge flere gange om året?

Måske synes du det virker ganske overflødigt at besøge din tandlæge en gang om året når tænderne ikke fejler noget. Du har muligvis gået rundt i årevis uden nogle problemer med dine tænder og aldrig haft så meget som et eneste hul. Men dette er ikke ensbetydende med at der ikke kan opstå problemer i dine tænder eller i dit tandkød.

Forstadier til karies eller parodontose kan sagtens skjule sig steder i din mund hvor du ikke selv kan se dem. Du har ikke en jordisk chance for at opdage en syreskade på emaljen, som kan føre til et hul i tanden, hvis dette for eksempel gemmer sig under tandkødsranden eller mellem tænderne.

tandlæge

Når først det begynder at dunke og værke i tanden og i gummen er det tegn på at såvel emalje som tandkerne er angrebet af bakterier. På det tidspunkt er det for sent at forebyge karies – og så kan tandlægen kun gribe ind med damage control.

Lad tandlægen forebygge tandlidelser og spar mange penge

Hvis du er så uheldig at pådrage dig parodontose eller karies som beskrevet oven for kigger du sandsynligvis på dyre og langtrukne behandlings forløb. I værste fald kan et hul i en tand koste dig tanden – og det er da rigtig ærgerligt når nu du kunne have forebygget udviklingen af den frygtede tandsygdom med et årligt tandlæge besøg.

Ved et tandlæge besøg får du ikke blot et grundigt eftersyn af dine tænder og af dit tandkød. Du får også en effektiv tandrensning som kan forebygge såvel karies som parodontose. Bestil tid til besøg hos din tandlæge i Silkeborg på ebdent.dk