I takt med at der er kommet flere mikrobryggerier rundt omkring i landet har danskerne fået smag for specialøl og lysten til at brygge sin egen øl er stigende. At brygge øl er på den ene side nemt og enkelt og på den anden side meget teknisk og kræver en enorm teknisk viden. Du skal også have en god viden om de forskellige ingredienser og hvordan de arbejder sammen. Det er blandt andet denne dobbelthed, der gør det sjovt at brygge øl. Alle kan være med og det er tilstrækkelig udfordrende at det bliver ved med at være sjovt.

Der er flere butikker der sælger udstyr til ølbrygning og det er også muligt at få råd og vejledning udi ølbrygningens kunst.  

Hvor kan du lære at brygge din egen øl

Det er relativt nemt at hente informationer, som kan få dig i gang med at brygge øl. Butikkerne sælger ofte et startskit, så du er sikker på at du har det hele og kan komme igang. Samtidig er det et kit der ikke koster en større formue, så du ikke skal ud og investere i noget, som du måske hurtig mister interessen for. Senere kan man altid begynde at investere i bedre og dyrere udstyr, som behovet for noget bedre udstyr opstår. 

Hvis du hurtig vil i gang kan du melde dig til et ølkursus. Det tager en eftermiddag og aften under hyggelige omgivelser og så kan du det mest basale og kan komme igang med din egen øl. 

Der findes et utal af bøger der kan lære dig alt hvad du måtte ønske dig at lære. Men husk det er kun teori. Det er når du selv brygger og laver fejl at du lære mest. Så prøv dig frem og se hvad der sker. Før evt en dagbog over dine eksperimenter.