Skal det gamle fyr skrottes – eller er du træt af at betale det hvide ud af øjnene for at varme dit hus op ved hjælp af gammeldags elektriske radiatorer? Har du ikke mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme nettet, eller sætter du bare pris på at have dit eget opvarmnings system? Så er en økonomisk og miljøvenlige luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe nok noget for dig.

Hvad er forskellen på en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe?

Måske har du hørt eller læst om varmepumper, som pt er den mest miljø og klimavendlige samt økonomisk forsvarlige opvarmnings metode på det danske marked – i hvert fald når det gælder private boliger. Men hvad er egentlig en varmepumpe, og hvad er forskellen på de to mest anvendte typer varmepumpe?

En varmepumpe er en anordning, som udnytter forskelle i temperaturen indendørs og udendørs til at skabe energi, so så bliver omsat til varme. En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe, som kan fungere som erstatning for et fyr, idet den varmer såvel brugsvand som cirkulations vand op med samme høje – eller endda højere – effektivitet – for langt færre penge, idet den udnytter den tilførte energi langt bedre end et gammelt, slidt fyr.

Du kan roligt regne med at spare op imod 70 procent af dine samlede udgifter til opvarmning af dit hus, når du skifter fyret ud med en luft til vand varmepumpe. Tilsvarende kan en luft til luft varmepumpe snildt erstatte dine uddaterede og udtjente elektriske radiatorer med stor økonomisk besparelse – og en bedre og mere effektiv opvarmning af hjemmet – til følge.

Få gode råd om varmepumpe hos Give Køleservice

Overvejer du at investere i en varmepumpe, kan Give Køleservice hjælpe dig med at finde de rette dvi varmepumper – læs mere på gkservice.dk