Står du for at skulle male hele din bolig indvendig? Så bør du kontakte dit lokale malerfirma og få en faglært maler – eller måske flere af slagsen – på banen.

Hvad er fordelen ved at vælge en professionel maler?

Når du overvejer det potentielle omfang af den opgave der ligger i at male hele boligen indvendig er det relativt nemt at få øje på fordelen ved at anvende professionel arbejdskraft i forbindelse hermed. Malerarbejde er ikke noget som er overstået på et par dage.

Først og fremmest skal du ud og købe ind – og her vil det samtidig vise sig at det absolut ikke er nogen gratis omgang selv at male sit hus eller sin lejlighed. Du skal en tur i det lokale byggemarked og have fat på pensler, ruller, spande, bakker, spartler og måske endda en trappestige hvis du ikke allerede er i besiddelse af en sådan. Der ud over skal der indkøbes maling – både lofthvidt, træmaling til paneler, dørkarme og vinduesrammer og maling til dine vægge – samt grunder og primer. Og så kommer alt de løse i form af afdæknings pap og plast, malertape, spartelmasse og mange andre materialer.

Ud over det at det tager tid at finde alle de rigtige materialer og det rette udstyr er det faktisk også en dyr fornøjelse. Når du selv køber ind til dit malerarbejde får du ikke de samme fordele som en professionel maler som kan ordne sine indkøb en gros og måske endda kan opnå klækkelige rabatter på såvel maler redskaber som materialer.

Du skal dertil regne med at bruge mindst en dag på at forberede dine vægge på malerarbejde. Selv om du måske er så heldig at væggene ikke er beklædt med gammelt tapet, som først skal rives ned, skal dine vægge stadig slibes, vaskes og primes, hvis malingen skal binde ordentligt.

Alt i alt er malerarbejde en tung, dyr og tidskrævende tjans som det bedst kan svare sig at overlade til professionelle. Du kan finde din maler i Galten hos Malerfirma Boesen A/S – læs mere på boesen.as