En Ford mekaniker i Aalborg eller i den by du bor i, kan være behjælpelig med at sikre, at din bil kører som den skal. Der er nemlig en række ting, som du bør have styr på, så den er sikker at køre rundt i. Både for dig og for andre. Hvis ikke de ting er i orden, er det ofte på tide at tage afsted til en mekaniker. Nogle af de ting er bremser, lys, dæk, batteri, rust og stenslag. Især med bremser, dæk, skal du være opmærksom, da det har meget at sige for din og andres sikkerhed, og manglende vedligeholdelse kan betyde en stor bøde.

 

Dæk er vigtige for din sikkerhed

Dine dæk er det eneste, som har kontakt med vejen. Derfor er det utroligt vigtigt, at mønsterdybden ikke er for lav, og dæktrykket er rigtigt. Hvis ikke, kan det have afgørende betydning, når du sidder i en kritisk situation i trafikken. Det kunne f.eks. være en hård opbremsning, eller når du undviger.

Derudover er de dyrt for både miljøet og din økonomi at have for lavt et tryk i dækkene, da det vil øge brændstofforbruget, og også vil reducere dækkets levetid. 

For at undgå bøder ved for lavt dækmønster, skal du have et dækmønster på minimum 1,6 mm. men tit anbefales det at have et på 3 mm.

Bremsefejl

Bremser er en individuel ting fra bil til bil, og det vil derfor variere, hvor længe bremsen holder. Det afhænger f.eks. af, om du primært er en, der kører i byen eller på lange strækninger. Hvis du kun køre korte turer, kan du f.eks. risikere, at bremserne ikke bliver brugt nok, og når du bruger dem meget, bliver de slidte. Bremser, som er nedslidte, eller har fejl, er dog farlige for både dig og dine medtrafikanter, og det er derfor vigtigt at få renset dem, og set dem efter i sømmene en gang om året.