advertorial

Hvis du står med et renoveringsprojekt i huset, en ombygning eller en udbygning, har du sikkert brug for professionel assistance. Bor du på det nordlige Sjælland, søger du måske efter en tømrer i Frederikssund eller omegn.

Der indgår et vist element af tømrearbejde i rigtig mange af de opgaver, du som boligejer skal have løst i forbindelse med renovering af huset eller om- og udbygninger. For eksempel ligger der en del arbejde med træ i sammenhæng med udskiftning eller reparation af taget.

image 

Det gælder også nu til dags, selv om mange nye materialer er taget i brug inden for byggesektoren. Træ er ikke ude af billedet som byggemateriale.

Når du har træarbejde, der skal udføres tænker du måske på, om det er opgave for en tømrer eller en snedker – for hvad er forskellen?

Forskel på en tømrer og en snedker

Ofte vil mange nok bruge begreberne tømrer og snedker i flæng og der kan også siges at være en glidende overgang. I udgangspunktet er der dog forskel. Groft sagt er det tømreren, der tager sig af store strukturelle ting – tagspær, bærende bjælker, vægge, gulve, døre, vinduer og så videre.

Snedkeren laver der imod de finere detaljer og vil være mere specialiseret. En møbelsnedker laver møbler, en bygningssnedker laver træsamling og detaljer til bygningselementer som vinduer og døre.

Tømrearbejde og totalentreprise

Ofte indgår der tømrere i de entreprenørfirmaer, der påtager sig totalentreprise på for eksempel ombygning af parcelhuse og lignende. Ved at have folkene ansat direkte i virksomheden bliver det lettere at koordinere de forskellige arbejdsopgaver, der ofte er vævet sammen. 

Du finder dog også stadig mindre tømrevirksomheder, måske endda en-mands virksomheder, der udelukkende har specialiseret sig i tømrerarbejdet. Det vil mange foretrække til konkrete afgrænsede tømreropgaver fordi det måske giver følelsen af en mere direkte relation med håndværkeren frem for det mere anonyme større arbejdssjak.